ניסור בטון בממד בטון

ניסור בטון בממד
אחת המגמות בשנים האחרונות זה ניסור בטון בממד להתאמת מעבר דרך קיר הבטון אל חלק אחד בדירה. רבים מבעלי הבתים מנצלים את חדר הממד שכולו בנויי בטון לצרכי מגורים. כמה שינויים קוסמטיים בחדר, כולל צביעת קירות והוספת פריטי ריהוט – הופכים אותו ראוי למגורים. אבל לעיתים אין זה מספיק. יש כאלו שמעוניינים ליצור פתח לדלת מעבר בקיר הבטון של הממד אל חלק אחר של הבית. שבירת קיר בטון אינה קלה, ואם צריך לשמר את חוזקו של הממד בלי רעידות וסדקים – משתמשים במסור יהלום. העדיפות היא לשיטת ניסור בטון במקום שבירה. פעולה מדוייקת שנועדה לחתוך חלקים בבטון בקווים ישרים. קחו בחשבון שחציבה בבטון בפטישים גדולים ייגרמו נזק לממד ואף לשאר הבית.
מהו ממד בטון ?
ממ”ד – מרחב מוגן דירתי – זהו חדר יצוק מבטון והוא מהווה חלק מדירת מגורים. ממד בטון – מרחב מוגן דירתי שחובה לצקת אותו מבטון נוזלי יחד עם מוטות ורשתות ברזל לחיזוק ועמידות בפני התקפות טילים. ממ”ד הוא המרחב המוגן המועדף בעת קבלת התרעה על ירי רקטות וטילים כי הוא מאוד קרוב לכל בני הבית ובמיוחד אם נבנה על פי התקן המחייב – הוא יציל אנשים ובעלי חיים מפגיעת טילים.
ממד בנויי כולו מבטון – קירות רצפה וגג. הבטון של הממד מחובר ומקובע אל הבטון של יסודות המבנה בעומק האדמה. בשונה מחדרים אחרים בדירה, שטחו שלך חדר הבטון הזה הוא לפחות 9 מטר מרובע. תקרת הבטון של הממד לא תעלה על גובה של 2.5 מטר מרצפת הבטון. בעבר הסתמכו על מקלטי בטון איזורים שפזורים בכל רחבי שכונות מגורים בישראל משנת 1950. אבל לאחר מלחמת המפרץ – בשנת 1992 אושרו תקנות לפיהן בכל מבנה חייב להימצא מרחב מוגן תקני, כלומר מרחב מוגן דירתי – ממד, מרחב מוגן קומתי- ממק או מרחב מוגן מוסדי -ממ”מ המשותף לעולם שהם יהיו בנויים מיציקות בטון לצרכי הגנה מפני פיצוץ חומרי נפץ.
בניית ממד מבטון
את הבטון הנוזלי מקבלים מעירבוב של מלט, חצץ חול ומים. יחס הכמויות הינו לפי תקן מרחב מוגן תקני ישראלי – כדי להבטיח את מטרות הבטון לאחר שהתייבש והתקשה. כמובן שתערובת בטון לשביל בגינה אינה דומה לכמויות המלט החצץ והחול ביציקת בטון למרחב דירתי מוגן. בניית מרחב מוגן מבטון על ידי אדריכל וקבלן בניה היא תהליך מורכב ודורש תכנון והכנה בשלבים.
תכנון ועיצוב ממד בטון : על האדריכל ומהנדס בניין לתכנן את המבנה המוגן מבטון, ולהחליט על גודל המבנה, על הגובה ועל כל התכונות הנדרשות לעמידות של בטון מפיצוץ טילים. יש לכלול בתכנון כל התקנים המתאימים למבנה זה, ולהתאים את התכנון למטרות של הדיירים
עיגון וחיבור חלקי הבטון אל שלד המבנה וחפיפה: המתכננים צריכים לחפש חיבורי וקיבוע עם לחלקי שאר המבנה כמו יסודות הבניין, קירות וחגורות בטון נוספים. כך תתאים דירת המגורים עם הממד לסביבה הקיימת. כמובן עוד בשלב התכנון על הנייר צריך לבדוק את היכולת של הקרקע לתמוך במבנה המוגן הזה.
יצירת מסגרת ליציקות הבטון שלב חשוב של הביצוע לפני מזיגת הבטון. התוכנית אמורה להכיל הנחיות ומידות מפורטות של מסגרת בטון המתאימה למבנה. זה כולל יצירת תוכניות להכנת המסגרת, חיתוך והוספת הברזל ליציקות הבטון, וחיבור מוטות הברזל אל רשתות ועמודי המבנה שגם מכילים מוטות ברזל לחיזוק וגמישות..
יצירת התשתיות: בעת הכנת תשתיות היציקה לבטון, צריך להכין את התשתיות הנדרשות למבנה המוגן, כולל מערכת חשמל, אוויר, מערכת מים ובניית קירות וכו
יציקת בטון לחדר הממד – כאן זו בעצם העשייה עצמה ובניית הממד מבטון קירות גג ורצפה.
יציקת הבטון לממד
בממד הממוגן מבטון, מומלץ להשתמש בבטון מתאים לתנאי הסביבה והשימוש הצפוי. התערובת המתאימה עשויה להיות פורטלנד או בטון מעורב, והיא צריכה לעמוד בדרישות הסטנדרטים המקובלים לבטון בתנאי חום ולחות של האזור.
כדי להבטיח את איכות הבטון, מומלץ לפנות ליצרני בטון מובילים או למתכנני ולבדוק עימם את התאמתו לתקן, ואת המינימום הדרוש לחוזק הבטון ולתכונות הפיזיות שלו, כך שהוא יהיה יציב ויוכל לעמוד במטרות הצפויות לו
ניסור קיר בטון בממד
רוחב הדלת של הממד היא סטנדרטית, אולם בדירות עם הרבה דיירים, רווח צר הוא בעייתי. לכן בבתי קרקע כמו וילות שיש צורך למעבר קל ומהיר יותר – חותכים את הבטון סביב פתח דלת הממד להרחבה. את החיתוך מבצעים עם מסור יהלום המשמש אותנו עבור ניסור בטון ביהלום בכל עבודה כזו. מסור היהלום הוא עגול בצורת דיסק, ולא מיוצר בארץ אלא מיובא מחול. היהלומים שעל היקף המסור, במיקום של השיניים הם גרגרי יהלומים שנוצרו במעבדה. התכונות שלהם מיועדות לחדור בטון וברזל במהירות עצומה של סיבוב ולא להישחק בקלות. כדי לבצע ניסור קיר בטון של ממד – תחילה מחברים את מסילות ההולכה על הקיר, לפי המדידות. מנוע המסור נע על פניהם ומקודם לאורך כל המסילה על ידי מפעיל. אותו מפעיל מנוסה בעל ידע טכני יודע כיצד להניע את המסור ובאיזה מהירות הוא צריך להתקדם. גם מטעמי זהירות וגם בגלל הדיוק הדרוש. עומק החדירה של דיבק היהלום בבטון גם נקבע בהתאם למיומנות והמקצועיות של אותו עובד. זוהי משימה מורכבת ולא מתאימה לכל עובד בניה, או משפץ. מומחי ניסור בטון יודעים לבצע זאת ללא סכנות, במינימום רעש ומעט לכלוך.
- by wpN:1
- on 26/03/2023